Recuperare HDD

     Capacitatea Hard Disk-urilor este in continua crestere in ultimii ani. Care este modul de functionare al acestui dispozitiv? Inainte de a intelege modul de scriere si de citire a HDD-ului, vom incerca sa analizam subansamblurile acestuia.

 

HardDisk-ul contine :

  • o carcasa
  • un platan (sau mai multe)
  • un motor
  • un brat de citire
  • o interfata
  • o placa logica

     Capacitatea medie a uni HardDisk este de cateva sute de Gb. Dupa un calcul rapid, 1 Gb este egal cu 1024 Mb, 1 Mb este egal cu 1024 Kb, iar 1 Kb este egal cu 1024 bytes, astfel 1 Gb = 1.073.741.824 bytes (1024x1024x1024). Un hard disk cu o capacitate de 500 Gb poate stoca 500 de miliarde de bytes.

Un bit este cea mai mica unitate de masura. Fiind prea mici, bitii sunt grupati in formatiuni de cate opt, formand un byte. Un byte poate contine suficienta informatie pentru a stoca un singur caracter ASCI precum litera „G”.


 

Hard disk-urile pot suferi urmatoarele tipuri de defecte:

Defect Logic
Aici sunt incluse doar hard diskurile care sunt functionale insa prezinta probleme de natura logica: stergerea informatilor de pe disc, formatarea informatilor de pe disc,virusarea, sau coruperea informatilor de pe disc.
Defect Electric
In cazul unui defect electric exista proceduri de reparare a placii imprimate a HardDisk-ului defect
Defect Firmware
Atunci cand apar astfel de defecte sunt necesare echipamente specializate care permit accesarea memoriei unde este stocat firmware-ul device-ului
Defect Mecanic
este cel mai complicat si cel mai des intalnit caz.. Recuperarea de date se realizeaza intr-o incapere specifica - CLEAN ROOM - care permite recuperare datelor in conditii de maxima curatenie.

 

Service-ul nostru beneficiaza de echipamente specializate avansate si tehnicieni cu experienta care pot incerca recuperarea datelor de pe urmatoarlebranduri de HardDisk-uri: Western Digital, Seagate, Hitachi, Fujitsu, Samsung, IBM, Maxtor, Toshiba, HP, HGST,etc